25 d’ag. 2008

El picamoto a Montserrat !!

Ruta:Picamoixons-Santa Coloma de Queralt-Monistrol de Montserrat -Collbató-Santa magarida de Montbui-Querol-Picamoixons



Distància aprox: 210km
Durada en marxa: 4:20


Picamoixons
Montblanc
Sarral
Santa Coloma de Queralt
Igualada
Montserrat
Collbato
El Bruc
Santa Margarida de Montbui
Querol
Valls
Picamoixons


Una gran ruta per pasar el dia amb la visita a la patrona de Catalunya desde 1881; un indret que els de la terra no podem quedar-nos sense visitar, la verge de Montserrat o mes ben coneguda com la Moreneta. La Moreneta data del S.XII i esta tallada en fusta d´alamo. La nostra verge es troba en el Santuari de Montserrat del S.XII a 1236 metres. Aquest santuari, segons diuen, va ser trobat per uns pastors al S.IX a l´interior d´una cova. El bisbe va demanar traslladar-la a Manresa, pero el seu gran pes ho va fer impossible; Aquest fet va ser interpretat com un missatge que indicava que la verge s'havia de quedar a la cova on la van trobar i el bisbe va ordenar crear una ermita en aquell lloc.

La poca afluència d´automobils és ideal pels motociclistes; varietat de tombs, tombs molt revirats. Hem de tenir en compte deixar la N-IIA per la sortida de Montserrat parc per tal de disfrutar d'un gran paisatge i una conducció molt tranquila a causa dels tombs extremadament revirats.



Un cop arribat a Montserrat hi ha la possibilitat d´arribar fins al mateix santuari. Trobarem un peatge del monestir que per un simbolic preu de 2€ les motocicletes estaran vigilades.Un típic àpat de Montserrat són les "MONSERRATINES", una coca de sucre molt recomenable que vam poder gaudir.


En direcció a Monistrol de Montserrat anirem a Collbató; la seva gran atracció turística són La cova de Collbató o del Salnitre, d'uns 500 m de llargada i uns 20m de desnivell, que transcorre entre un conjunt de galeries, sales i passadissos, és de formes endocàrstiques, de gran bellesa geològica i importància topogràfica.
Els noms que reben les diferents estances van ser donats per personalitats del segle XIX, en destaquen: la sala de la catedral, de les columnes i el pou del diable.És un indret ple de rondalles, llegendes i històries. S'hi relacionen els noms de Fra Joan Garí, El Marmotot, Mussa; i com a personatge més proper documentat: Mansuet Boxó i Xalabia.Molt a prop de l'entrada hi ha una zona d'espera en la que s'hi pot menjar, també hi ha servei de bar.Actualment, alguns dissabtes al vespre dels mesos de juny i juliol se celebren concerts a l'interior de la cova.


Espero que la ruta us agradi i la poguem fer tots plegats.
RAFAGAS I V´SSSS !!

1 comentari:

Joan Andreu ha dit...

Aquesta ruta l'hem de fer un dissabte, quan tornem de França, deixarem que el nostre president ens porti pel bon camí!!!

Salut company!!!